Prisluškivanje BIA-e

Evo kako je otkriven Radovan Karadžić

  • 08.08.2019. 20:29

Prisluškivanje BIA dovelo je do slučajnog otkrivanja Radovana Karadžića, bivšeg predsjednika Republike Srpske.

Karadžić je, kao što je poznato, stvorio drugi identitet – dr Dragan David Dabić. Prekinuo je sa starim životom i počeo sa novim. Čak se i javno pojavljivao, a da niko nije posumnjao o kome je zaista riječ.

Ključno je, naime, bilo aktiviranje jednog starog Karadžićevog telefonskog broja. Taj broj je srpskoj službi dostavio SFOR iz Bosne, desetak godina ranije, uz podatak da ga je Karadžić nekada koristio. Broj je ubačen u bazu i niko nikad nije pomislio da će ga neko ponovo koristiti. Kad se onda jednom slučajno uključio.

Karadžić je očigledno mislio da je zaboravljen taj broj koji dugo nije bio u funkciji i počeo je da se dopisuje sa bratom. Pričali su u ženskom rodu, ali je BIA jednostavno krenula u provjeru. I tako je ubrzo krenulo sve da se odmotava.

Uhapšen je u 21. jula 2008. godine u Beogradu, kao dr David Dabić, neprepoznatljivog izgleda.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.