Aleksandar Vučić

EU ima samo jednu stranu 

  • 22.11.2018. 16:36

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da poziv portparola EU Maje Kocijančič, povodom novonastale situacije na Kosmetu, da se obje strane uzdrže od provokacija i fokusiraju na završetak normalizacije odnosa znači da EU, u suštini, ima samo jednu stranu i da bi Beograd trebalo samo da formalizuje to njihovo rješenje.

Vučić je upitao Kocijančičevu koji je to sporazum Beograd prekršio. 

On je naglasio da zna da suza Srba sa Kosova i Metohije može da naiđe na razumijevanje i sličnu suzu samo u centralnoj Srbiji, samo kod srpskog naroda u Republici Srpskoj i nigdje više. 

Vučić je predstavnicima Srba sa Kosova na sastanku u Beogradu prenio da ima informaciju da je Kfor bio spreman da interveniše i spriječi upad Albanaca u srpska naselja danas i da im, ukoliko je to tačno, zahvaljuje za to. 

Predsjednik Srbije je poručio Srbima na Kosmetu da je veoma važno da u ovoj složenoj situaciji ostanu čvrsti, hrabri i jedinstveni i da ni na jedan način ne ugrožavaju Albance, a da će Srbija učiniti sve da ih zaštiti. 

"Ukoliko mi pokažemo hrabrost, narodno jedinstvo siguran sam da će srpski narod moći da opstane na Kosmetu. Naša ruka pomirenja je pružena, ali moraju da se poštuju osnovne civilizacijske norme", rekao je Vučić. 

Predsjednik Srbije je oko 15.30 časova zamolio medije da napuste sastanak, koji je do tog momenta bio otvoren za javnost, prethodno poručivši da će na njemu biti donesene mjere kako da se Srbi na Kosmetu zaštite na efikasan i valjan način. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.