Analiza  

Er Srbija najbolja avio-kompanija u regionu

13:14, 11.10.2018.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Er Srbija je najbolje ocijenjena avio-kompanija u regionu jugoistočne Evrope u tekućoj 2018. godini, prema analizi portala za rejting u oblasti civilne avijacije AirlineRatings.com.

Uz maksimalnih sedam zvjezdica u kategoriji bezbjednosti, srpski nacionalni avio-prevoznik ocijenjen je sa pet zvjezdica za kompletan proizvod i uslugu, čime je Er Srbija najbolje ocjenjena avio-kompanija jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju Er Srbije.

"Pomenuti rezultat potvrđuje da stalno napredujemo i unapređujemo uslugu koju pružamo putnicima. Bezbjednost je uvek na prvom mestu, a najveća ocjena to i potvrđuje", izjavila je direktorka za Komercijalu Er Srbije Dragana Frantov Nikolić.

U narednom periodu će, kako dodaje, avio-kompanija nastaviti da unapređuje ponudu.

"Uvjereni smo da ćemo, bez obzira na tešku tržišnu utakmicu, imati još bolji proizvod", izjavila je Nikolić.

Uz ocijenu bezbjednosti i kvaliteta usluge na portalu AirlineRatings.com i uz čestitku glavnog i odgovornog urednika Džefrija Tomasa, podsjeća se i na bogat istorijat srpskog nacionalnog avio-prevoznika.

"Er Srbija je važan pokretač ekonomije od trenutka kad je nastala. Aviokompanija ima modernu flotu Airbus i ATR aviona, i sada je operativno među najboljima", izjavio je Tomas.

AirlineRatings.com analizira izvještaje regulatornih tijela u avio-industriji i vodećih sektorskih udruženja, a izveštaji se formiraju na osnovu kontrole vladinih organizacija, kao i dokumenata koje avio-kompanije dostavljaju nadležnim organima.

Uz Er Srbiju, od kompanija iz regiona, portal je analizirao prevoznike Croatia Airlines, Adria Airways, Montenegro Airlines, WizzAir, Aegean Airlines, Tarom, kao i Bulgaria Air.