Saopštenje kancelarije episkopa valjevskog

Episkop Milutin pozitivan na virus korona

  • 26.03.2020. 17:16

Kod episkopa valjevskog Milutina potvrđeno je prisustvo virusa korona, kao i kod još dvojice sveštenika ove Eparhije valjevske. Nalaze se u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu, saopšteno je iz kancelarije episkopa valjevskog.

Eparhija valjevska navodi da nikakva delegacija, sveštenici, vjernik, ili bilo koja osoba iz Italije ili nekog drugog kriznog područja na svijetu u posljednje vrijeme nije bila u posjeti Eparhiji. Episkop Milutin, kao i svi sveštenici eparhije, u posljednjih nekoliko mjeseci nisu putovali ni u jedno krizno područje zaraženo korona virusom.

Od trenutka proglašenja vanrednog stanja episkop Milutin nije napuštao sjedište eparhije i od početka je poštovao pravila samoizolacije, prvi je u SPC donio odluku o prekidu osvećenja domova pred Vaskrs, imajući u vidu da se u Valjevu pojavio virus, starajući se i na taj način da se spriječi širenje zaraze, navodi Eparhija valjevska.

- Nepobitne su činjenice da Eparhija valjevska i episkop Milutin nemaju nikakve veze sa pojavom virusa korona u Valjevu i da je eparhija na vrijeme preduzela sve potrebne mjere za sprečavanje širenja zaraze – stoji u saopštenju. - Uostalom, episkop Milutin sa dvojicom svojih klirika spada među prve oboljele osobe, za šta ne snosi nikakvu ličnu odgovornost, kako ga pojedini mediji zlonamjerno klevetaju, nego je, naprotiv, ugrožen zbog neodgovornosti nekih drugih ljudi.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм