Emotivan ispraćaj doktora Ivankovića koji je preminuo od korone

16:14, 02.04.2020.
Zdravstveni radnici Doma zdravlja u Svilajncu oprostili su se danas od kolege dr Gorana Ivankovića (57), za kojeg je direktor bolnice u Ćupriji potvrdio da je preminuo od posljedica korona virusa.

Dr Ivanković, specijalista urologije, bio je šef odjeljenja urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji, ugledni ljekar i humanista koga pamte brojni pacijenti i kolege iz Pomoravskog okruga.

Na komemoraciji je govorila dr Vera Branisavljević, direktorka Doma zdravlja u Svilajncu, nakon čega su kolege minutom ćutanja odale posljednju poštu preminulom ljekaru, ali i prethodno preminuloj koleginici iz Niša Biljani Natić Ljumović, prvoj žrtvi korona virusa zdravstvenom radniku.

- Doktora Gorana Ivankovića svi manje više znamo iako nije bio član našeg kolektiva. Dugo godina su specijalisti iz Ćuprije dolazili da gledaju naše pacijente. Onoliko koliko ga ja poznajem, to je čovjek vedrog duha, to je čovjek uvijek spreman na konsultaciju, na priču iz života a ne samo iz medicine. Po podacima o njemu, bio je jedna svestrana ličnost, nije bio usko orijentisan samo na medicinu, na poslove i obaveze ljekara. Preminuo je prije dva dana od korone u KBC "Zemun" - rekla je dr Branisavljević.

Dodala je da je dr Ivanković volio planinarenje.

- Imao je dosta priznanja iz tih oblasti. Želja mu je bila da bude oficir a na kraju se odlučio za medicinu, volio je da sakuplja eksponate oružja, pisao je dosta naučnih radova, svesrdno se davao svom poslu i posebno se bavio endemskom nefropatijom. Neki njegovi su radovi bili čak objavljivani u međunarodnim časopisima, sve to potvrđuje prvu rečenicu da je bio široka ličnost a uz sve to visokostručan i human čovjek, koji se tako ponašao i prema svojim kolegama i prema svojim pacijentima.

Dr Goran Ivanković sahranjen je danas na gradskom groblju u Paraćinu.