Incident ispred Skupštine

Dveri blokirale prolaz Šešelju, uslijedile uvrede i koškanje

17:45, 27.05.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
Ispred Skupštine Srbije uoči početka sjednice o KiM došlo je do incidenta između poslanika Dveri i radikala.

Poslanici Dveri nisu htjeli da se sklone kako bi prošao automobil u kojem je lider radikala Vojislav Šešelj.

Кako prenosi reporter Bete, Šešeljev automobil je „izgurao“ poslanike Dveri i njihov transparent na kojem je pisalo „Danas izdaja sutra robija“, a nakon što se automobil zaustavio Šešelj je izašao i vrijeđao lidera Dveri Boška Obradovića.

Thumbnail

Čovjek koji je išao sa njim je gurao poslanike Dveri, a malo je nedostajalo da dođe i do incidenta sa obezbjeđenjem parlamenta koji su pokušali da smire situaciju.

Ubrzo su ispred skupštine izašli i poslanici SRS koji su zvali poslanike Dveri na obračun, a tu se pojavio i predsjednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Кosovu Simo Spasić koji je, takođe, vrijeđao opozicione poslanike koji su čekali Vučića.

Nakon što je Vučić stigao u parlament, poslanici Dveri su mu vikali „izdaja, izdaja“, dok su poslanice Srpske napredne stranke napravile živi zid između njega i opozicije.

Prije početka Skupštine o Кosovu koju bojkotuju narodni poslanici iz redova Saveza za Srbiju, Boško Obradović sa poslanicima Dveri i natpisom „Danas izdaja, sutra robija“ ispred Skupštine Srbije organizuje doček Aleksandra Vučića.