Srpska zaustavlja BiH da "uđe u savez"

Drecun: Savezom protiv Srbije o kojem govori Hodžaj rukovodi Albanija

  • 02.12.2018. 12:12

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da vicepremijer samoproglašenog Kosova Enver Hodžaj, kada je govorio o zemljama sa kojim dogovara savez protiv Srbije, nije spomenuo Albaniju koja svim tim rukovodi.

"Pokušavaju tim razgovorima sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Makedonijom da naprave neku vrstu saveza kako bi udruženi mogli da nanose što je moguće veću štetu Srbiji i da je slabe. Naravno, Hodžaj nije spomenuo Albaniju, a Albanija je ta koja je svakako u tom savezu i koja rukovodi svim tim", rekao je Drecun. 

On je za televiziju "Prva" rekao da Albanci ne mogu da računaju da će u "savez" pridobiti BiH jer to sprečava Republika Srpska. 

"Mađarska ima veoma stabilne i dobre odnose sa Srbijom i sigurno ne bi ušla u takvu destabilizujuću aktivnost koja je potpuno anticivilizacijska. Rumunija nije priznala Kosovo kao državu, Bugarska ima veoma opreznu politiku, a Grčka to ne može da radi. Kada sve to pogledate Priština postaje glavni činilac destabilizacije čitavog regiona i vuče ga unazad", naglasio je Drecun. 

On smatra i da je cilj Prištine dalje zaoštravanje odnosa sa Beogradom. 

"Vjerujem da će Priština opet da se saplete o ono što sama radi. Mislim da oni idu na dalje zaoštravanje sa Beogradom, želi da spriječi mogućnost postizanja bilo kakvog kompromisnog rješenja", zaključio je Drecun.