Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za KiM

Drecun: Albanska vojska i KBS zastrašuju Srbe

  • 31.03.2019. 13:56

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da su KFOR, odnosno UN napravili veliku grešku jer su dopustili zajedničku vojnu vježbu tzv. bezbjednosnih snaga Kosova i Vojske Albanije na Kosovu i Metohiji s obzirom na to da je sprovedena radi zastrašivanja Srba, a značila je uvježbavanje trupa za eventualno zajedničko djelovanje.

Drecun smatra da je to poruka da bi se Srbija sukobila i sa Vojskom Albanije, ukoliko bi pokušala da zaštiti Srbe na sjeveru ako bi došlo do nekog masovnog nasilja nad njima, a Kfor ih u tom slučaju ne zaštiti.

Govoreći o zajedničoj vježbi specijalnih snaga policije Albanije, samoproglašenog Kosova i Sjeverne Makedonije u borbi protiv organizovanog kriminala, Drecun je za Televiziju "Pink" rekao da je evidentno da će Makedonija jačati partnerstvo sa albanskim činiocem u regionu.

On je izrazio čuđenje i time što se Albanija i takozvana država Kosovo bore protiv organizovanog kriminala, kada su na čelu i Albanije i Kosova vođe najvećih i najpoznatijih kriminalnih grupacija.

"Ali, situacija je takva da se taj velikoalbanski bumerang Makedoniji polako vraća, pa ovakve vježbe ne treba da čude", rekao je Drecun.

General u penziji Božidar Delić rekao je da vojna vježba na Kosovu i Metohiji na neki način može da bude provokacija, što su Albanci više puta i u raznim situacijama pokušali da učine.

"Možda nam na taj način šalju i nekakvu poruku, ali znajući njihove kapacitete, ne treba previše da se bavimo i brinemo o njima. Treba da razmišljamo o našim kapacitetima, koji su u svakom slučaju za njih za respekt", rekao je Delić.
 

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина