Ljekar spriječio nesreću

Drama u bolnici: Pacijent krenuo da ubije dvije medicinske sestre

19:56, 25.03.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Thumbnail
Ljekar M. S. spriječio je masakr u Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi, kada je pacijent S. J. (74) iz Žagubice krenuo da ubije dvije medicinske sestre.

Prebijanje, nasrtanje i vrijeđanje skoro da su postali svakodnevna pojava po bolnicama širom Srbije. Posljednji u nizu napada dogodio se prošle nedjelje, 21. marta oko 23 sata, u Petrovcu na Mlavi.

“Ubiću te! Ubiću te”, orilo se hodnikom bolnice. Pomahnitali pacijent napao je prvo jednu medicinsku sestru dok mu je davala terapiju.

"U ambulanti je bio agresivan i skočio je da davi koleginicu. Srećom njeno zapomaganje čuo je ljekar M. S. i priskočio joj u pomoć. U međuvremenu, pacijent je izvukao nož i krenuo na drugu sestru koja se tu zatekla – kaže izvor iz bolnice i dodaje: “Bože, da je kojim slučajem bila okrenuta leđima, stigao bi da je ubode nožem. Sva sreća da ga je vidjela. U ruci je imao nož kojim je krenuo ka njoj. Rvala se s njim dok nije priskočio ljekar”.

Kako objašnjava. vrisku druge sestre je čuo ljekar M. S. koji je pritrčao: “Skočio je na naoružanog pacijenta i spriječio masakr. Ko zna šta bi se desilo i da li bi svoj pohod završio samo na tome. Ne znam koliko bi izdržala napad da joj kolega nije pritekao u pomoć”, piše “Telegraf“.

Prema saznanjima, ljekar heroj je ugledni anesteziolog Opšte bolnice u Petrovcu, a sestre se još nalaze u stanju šoka.

Iz policije je predočeno da je muškarac smješten na Odjeljenje psihijatrije i da je protiv njega podnijeta prekršajna prijava za vrijeđanje, vršenje nasilja i prijetnje. Za ovo djelo predviđena je novčana kazna od 20.000 do 100.000 dinara ili kazna zatvora od 10 do 30 dana.