Predvode ih Obradović i Đilas

Drama u Beogradu: Demonstranti upali u zgradu RTS-a

  • 16.03.2019. 20:35

Okupljanje građana na 15. protestu "1 od 5 miliona" u Beogradu počelo je, kao i svake subote, na Platou ispred Filozofskog fakulteta. Odatle je krenula protestna šetnja, a kada je kolona stigla do RTS , u zgradu su ušli lider Dveri Boško Obradović i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović sa grupom građana.

Okupljeni građani traže veću zastupljenost u dnevnicima i informativnim emisijama RTS-a. Desetine građana nalaze se u hodnicima zgrade državne televizije, a tu je i policija koja pokušava obezbijediti mir.

Okupljeni građani traže gostovanje predstavnika demonstranata u vanrednom programu. Pored Obradovića u zgradi televizije Srbije nalazi se i Dragan Đilas.

Od člana uredništva RTS-a Zorana Stanojevića su tražili hitno gostovanje predstavnika demonstranata i to večeras. A to traže jer smatraju da su u potpunoj medijskoj blokadi kada je u pitanju državna televizija Srbije.

"Uspjeli smo zajedno nešto da promijenimo, počeli smo da oslobađamo pedalj po pedalj, čovjeka po čovjeka i dok ne oslobodimo sve, nećemo stati. Svi mi koji smo izašli na ulice, obećavamo vam da ćemo vas braniti i da ćemo se braniti", poručuju građani.

"Dragi prijatelji, dosta je bilo. 13. aprila pokazat ćemo koliko nas ima, šta je to što mi tražimo, nešto malo pravde i nešto mnogo slobode. Hoćemo slobodu! Sistem se mijenja i zato nemate pravo na odustajanje", rekao je Siniša Kovačević.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.