Epidemiolog

Dr Tiodorović: Uvešćemo karantin ako se ne ozbiljimo

  • 16.09.2020. 19:57

Ukoliko građani Srbije koji se vraćaju sa mora ne budu poštovali obavezujuće mjere Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, nadležni organi neće imati drugo rješenje, već da uvedu obavezan karantin za sve putnike.

To se, prije svega, odnosi na oko 100.000 građana Srbije koji trenutno borave na odmoru u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Albaniji, a najveća su pretnja za ponovno razbuktavanje korona virusa.

Krizni štab donio je preporuku prema kojoj svi oni poslije ulaska u Srbiju treba da odu na pregled u kovid-ambulante i da ostanu u izolaciji narednih 10 dana. Iako su pojedini članovi Kriznog štaba prethodnog dana smatrali da je najbolje rješenje da se uvede samoizolacija koja podliježe kontroli i kažnjavanju, kao u vrijeme vanrednog stanja, ipak je donijeto kompromisno rješenje, prema kome se za sada neće uvoditi kazne za kršenje mjera. Međutim, ukoliko građani masovno počnu da krše mjeru izolacije i rašire virus, država će biti primorana da uvede najstrožu kaznu - karantin. Vlada Srbije do petka treba da usvoji novu mjeru Kriznog štaba.

Podsjetimo, od petka u 18 sati za državljane Srbije koji se vraćaju iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Albanije i drugih evropskih zemalja u kojima raste broj zaraženih koronavirusom uvodi se zdravstveni nadzor.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.