“Umiru zdravstveni radnici koji se nisu vakcinisali”

Dr Adžić: Podrška kažnjavanju nevakcinisanih zdravstvenih radnika

  • Извор: Блиц
  • 30.08.2021. 16:11

Nažalost, među preminulima imamo i zdravstvenih radnika koji nisu bili vakcinisani, što je za veliku brigu i za apel, poručula je dr Tanja Adžić Vukičević.

Ja molim zdravstvene radnike da je ovo zaista poslednji trenutak da nešto učine, da se vakcinišu, jer je to zaista nevjerovatno da neko radi u kovid sistemu i u zdravstvenom sistemu i da dolazi kući, da se nije vakcinisao, da zarazi svoju porodicu – navela je dr Tanja Adžić Vukičević, direktorka kovid bolnice u Batajnici za RTS, i istakla da podržava obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika, ali i kažnjavanje onih koji se ne vakcinišu, prenosi Blic.

Navodeći da je situacija u njenoj bolnici veoma teška, dr Adžić je, između ostalog, kao što je Blic već jutros pisao, poručila da je najviše brine prijem najtežih bolesnika u jedinicama intenzivnog liječenja koje su gotovo pune.

– Najstrašnije je što se radi o mladim nevakcinisanim ljudima – naglasila je.

Kako navodi, jutrošnje brojno stanje je 446 bolesnika.

– Prvog avgusta smo ih imali 84, znači pet puta više. Ono što nas najviše brine jeste broj hospitalizovanih u jedninicama intenzivne njege, jutros ih je 60, prije mjesec dana bilo ih je pet puta manje, a intubiranih je sada osam puta više nego prvog avgusta – navela je dr Adžić Vukičević.

Naglasila je da se bolnica puni ubrzanim tempom, kao i da se plaši da ako se ovako nastavi za sedam do 10 dana biće ispunjeni kapaciteti.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?