MUP Srbije

Doktor uhapšen zbog izdavalja lijekova za zavisnike

  • 01.02.2019. 16:10

Policija u Srbiji uhapsila je doktorku Zdravstvenog centra Surdulica zbog sumnje da je bez izvještaja specijaliste prepisala veliki broj recepata za psihoaktivne supstance koje je njen saučesnik dalje prodavao zavisnicima.

Uhapšena je žena čiji su inicijali M.M. (47) koja je u prethodnom mjesecu, bez izvještaja ljekara specijaliste, prepisala 52 kutije "trodona" i "tramaforta" koji su na listi psihoaktivnih supstanci. 

Osumnjičena je lijekove prepisivala muškarcu čiji su inicijali M.M. koji ih je dalje prodavao zavisnicima, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. 

Ljekar M.M. je uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a i muškarac M.M. (37) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet droge.

Protiv osumnjičenog muškarca policija je podnijela i krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja podstrekavanjem. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
 

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.