Sastanak Stefanović - Dačić

Dogovorene aktivnosti na sprečavanju prijema Kosova u Interpol

  • 27.08.2019. 16:33

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić dogovorili su danas konkretne aktivnosti koje će biti preduzete do Generalne skupštine Interpola u oktobru u Čileu s ciljem sprečavanja politizacije ove organizacije i prijema samoproglašenog Kosova.

Sagovornici su sagledali korake koje su do sada preduzeli republičko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo spoljnih poslova, ali i drugi državni organi Srbije u suprotstavljanju nastojanjima takozvanog Kosova da postane dio međunarodne policijske organizacije.

Oni su se saglasili da je potrebno upoznati sve o tome da bi eventualni prijem Kosova bio u suprotnosti sa Rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN 1244, ali i "Korelovom rezolucijom" koja je usvojena na Generalnoj skupštini Interpola u Pekingu, a koja jasno definiše da samo države članice ili posmatrači pri UN mogu biti dio ove policijske organizacije, što Kosovo nije.

Ministri su naglasili da je neophodno sve upoznati i o opasnostima od zloupotreba baza Interpola i mogućnosti da povjerljivi podaci dospiju u ruke kriminalaca i terorista, što bi ugrozilo rad svih policija svijeta, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)