Palata Srbije

Vučić odlikovao Dodika Ordenom Republike Srbije

  • 29.06.2021. 12:09

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je najvišim odlikovanjem Ordenom Republike Srbije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.


"Iza mene je besana noć. Naprosto, jutros sam shvatio radi se o Srbiji, odlikovanju koje sam dobio. Ordenu koji ću nositi s ponosom i čašću. Ovo doživljavam kao priznanje svim mojim saradnicima, narodu Republike Srpske koji me je uporno birao. Doživljavam kao moju ljubav prema srpskom narodu i Srbiji. Ono što sam učinio zajedno sa predsjednikom Vučićem, da izgradimo i odbranimo Republiku Srpsku i Srbiju na najbolji moguć način", rekao je Dodik i poručio da je Srbija danas savremenija i moćnija država.

Doprinos Aleksandra Vučića stabilizaciji je veliki, poručio je Dodik.

"Drago mi je što se ovo dešava povodom Vidovdana. Moralne istorijske vertikale srpskog naroda koja povezuje srpski narod i njegovo postojanje. Narod koji je mogao kroz istoriju da se komotnije ponaša, ali je stajao jednako pred svakim velikim bitkama i najezdama velikih moći", rekao je Dodik.

"Moramo da budemo okupljeni oko onoga što je najvažnija riječ našeg naroda, a to je sloboda. Sloboda mora da se brani i sloboda je tražila žrtve, pa i mnoge naše poraze. Ostali smo različiti od drugih i da smo bili pohlepni bili bi isti kao i drugi u okruženju. Oni su raširenih ruku čekali okupatore i strance. Tu vidim našu genezu i ono što je veoma važno. Republika Srpska je rezultat borbe srpskog naroda za slobodu koju smo platili kroz trajanje na prostoru Republike Srpske, BiH, Hrvatske i drugim mjestima, itekako znali i cijenili. Stradalnički narod kroz Jasenovac i druga stratišta, nije želio ponovo da prepusti svoju sudbinu drugima, zato smo se odlučili da napravimo Republiku Srpsku. Ona je volja naroda. Mi nismo "bosanski" Srbi, vrijeđa me to kad mi kažu. Posvećen sam svom narodu i svojoj Republici Srpskoj i Srbiji", rekao je Dodik i poručio da je Vučić davno od političara postao državnik.

Ovo najveće priznanje Srbije do sada su, između ostalih, primili ruski i kineski predsjednik Vladimir Putin i Si Đinping.



  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана