Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik počastvovan prisustvom na slavi kod srpskog patrijarha

  • 20.04.2019. 12:40

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je počastvovan prisustvom proslavi krsne slave Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja - Lazareve subote u Beograd ne samo lično, već i kao čovjek koji predstavlja Republiku Srpsku.

Dodik je rekao da je njegovo prisustvo govori o tome koliko patrijarh Irinej vodi računa o Srbima iz Srpske, te da će i ove godine, kao i sve dok ga bude zdravlje služilo, biti gost na njegovoj slavi - Đurđevdanu. 

On je naveo da današnje okupljanje pokazuje da narodni identet i narodno jedinstvo ne mogu da spriječe politike, administrativne mjere niti pokušaji da se Srbi podijele tako što bi "neki bili bosanski, neki ovi ili oni Srbi". 

"Naravno, nije uspio i ja vjerujem da će ova vrsta identifikacije jedinstva jačati u svim sferama, ne samo komunikacijskim. Sada idemo i na obrazovanje i uvođenje jedinstvenog bukvara tako da će bukvar koji bude korišten u Srbiji biti korišten i u školama u Republici Srpskoj", istakao je Dodik. 

Dodik je podsjetio da su su Srbija i Srpska krenule u veliki projekat obilježavanja stradanja u ustaškom koncentarcionom logoru Jasenovac u Donjoj Gradini, a da će realizacija projekta Gradina značiti da svaka vrsta zabrane i nametanja ne može da bude iznad svega i volje naroda koji to želi.

Proslavi krsne slave srpskog patrijarha u Patrijaršiji u Beogradu, osim Dodika, prisustvuju ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selakovič, direktor BIA Bratislav Gašić. 

Očekuje se i dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм