Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik na sjednici SPC-a:Dobro da se vodi dijalog svih važnih društvenih činilaca

  • 13.05.2019. 13:50

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da danas iz Beča putuje za Beograd, gdje će učestvovati na sjednici Sabora Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i upoznati učesnike o stanju u Republici Srpskoj i BiH.

"Osvrnuću se na globalno stanje srpskog naroda i daću odgovore na pitanja koja budu interesovala učesnike Sabora", rekao je Dodik novinarima danas u Beču nakon sastanka sa vicekancelarom Austrije Hajnc-Kristijanom Štraheom. 

Dodik je ocijenio da se na sjednici Sabora neće moći zaobići pitanje Kosova, napominjući da je veoma jasan stav SPC, koja se protivi jednostrano proglašenoj nezavisnosti južne srpske pokrajine. 

On je podsjetio da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije nekoliko dana javno govorio da je nemoguće da se Kosovo prizna kao nezavisno. 

"Mislim da je dobro da se vodi dijalog svih važnih društvenih činilaca", ocijenio je Dodik. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas popodne u Beogradu sjednici redovnog godišnjeg zasjedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u Beogradu. 

Sjednica će biti održana u 17.00 časova u Patrijaršiji, a Dodik i Vučić prisustvovaće na poziv NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином