Svečana akademija

Dodik čestitao jubilej Fakultetu političkih nauka

  • 13.11.2018. 20:06

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je jubilej Fakultetu političkih nauka (FPN) Univerziteta u Beogradu, na kojem je i sam studirao.

Dodik, koji večeras prisustvuje svečanoj akademiji povodom 50 godina od osnivanja FPN-a, rekao je da je 50 godina u životu jedne institucije zaista veliki jubilej. 

"FPN je odškolovao značajne generacije mladih stručnih ljudi koji su ostavili traga u društvenom i političkom životu na prostoru čitave bivše Jugoslavije", rekao je Dodik novinarima uoči početka svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu. 

Dodik je istakao da je, kao jedan od studenata ovog fakulteta, sa velikom radošću prihvatio poziv da prisustvuje obilježavanju jubileja sa sadašnjim rukovodstvom – i profesorima i studentima i drugim zvanicama. 

On je poručio da je posebno ponosan na profil i znanje koje je stekao na FPN-u, ističući da mu je školovanje na ovom fakultetu omogućilo da obavlja najodgovornije poslove u društvu i u preduzećima u kojima je radio. 

"Želim da čestitam dekanu, svim profesorima i studentima ovaj jubilej i poželim da ostvare još bolje rezultate u budućnosti", poručio je Dodik. 

FPN osnovan je 1968. godine kao prva nastavno-naučna ustanova te vrste u tadašnjoj Jugoslaviji.