Kosmet

Do 11.00 časova najveća izlaznost u Leposaviću

  • 19.05.2019. 13:54

Na vanrednim izborima za gradonačelnike četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije do 11.00 časova najveća izlaznost bila je u Leposaviću 17,96 odsto, potvrdio je Srni član Centralne izborne komisije Kosova Stevan Veselinović.

Izlaznost u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice bila je 15,58 odsto i glasalo je 3.437 birača, u Zvečanu 16,12 odsto ili 1.488 birača, a u Zubinom Potoku 13,76 odsto ili 1.174 birača. 

Veselinović kaže da izborni dan protiče bez ikakvih incidenata, a izlaznost birača je znatno veća u odnosu na prethodne lokalne izbore održane 2017. godine. 

Iz CIK-a očekuju da izlaznost po opštinama u prosjeku bude 60 do 65 odsto od broja upisanih birača, ukoliko se zadrži na nivou prijepodnevnog odziva birača. 

U ranim jutarnjim časovima na birališta su u pratnji velikog broja birača izašli kandidati Srpske liste za gardonačelnike Zoran Todić u Leposaviću, Vučina Janković u Zvečanu, Goran Rakić u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i Srđan Vulović u Zubinom Potoku. 

Svi oni su pozvali birače da u što većem broju izađu na birališta. 

U svakoj od opština postoje po tri kandidata, pošto uz kandidate Srpske liste, svoje kandidate, takođe, imaju i Demokratska partija Kosova Kadri Veseljija i radikalni albanski pokret "Samoopredjeljenje". 

Na osnovu procijenjene izlaznosti izvjesno je da će u sve četiri opštine kandidati Srpske liste dobiti povjerenje građana, pošto broj Albanaca sa pravom glasa ni u jednoj opštini ne prelazi 10 odsto od ukupnog broja upisanih.
 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина