Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM

Đurić: Todosijević kažnjen jer je rekao istinu o Račku

  • 06.12.2019. 13:07

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da je Ivan Todosijević drakonski kažnjen jer je rekao istinu o Račku, a da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svaki put stati u odbranu pravde i ljudi koji su spremni da se izlože neprijatnostima i rizicima da bi odbranili svoje pravo da govore istinu.

Đurić je naglasio da Vučić time nepokolebljivo udara u same temelje lažne kosovske državnosti koja počiva na šovinizmu, fabrikacijama i izmišljotinama, a da ništa albanske političke lidere ne ujedinjuje kao mržnja prema predsjedniku Srbije. 

"Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Vljora Čitaku i Bedžet Pacoli sa falangističkim žarom nastoje da opravdaju presudu Todosijeviću, jer čitava njihova karijera je izgrađena na lažima", rekao je Đurić.

On je poručio da se laž ne može nasilno nametnuti kao istina makar bila izgovorena i hiljadu puta, saopšteno je iz Kancelarije. 

"Mi ćemo kao narod složno svih hiljadu puta stati u odbranu istine, mada i među nama pojedinci, koji se nazivaju opozicijom, ćute, jer su im draže laži prištinskih šovinista, nego Vučićeva istina", poručio je Đurić.

Bivši ministar uprave i lokalne samouprave u prištinskoj vladi Ivan Todosijević, koji je i funkcioner Srpske liste, osuđen je juče nepravosnažno na dvije godine zatvora, a presuda je izrečena na osnovu optužnice koja ga tereti za "podsticanje na nacionalnu, rasnu, vjersku ili etničku mržnju, podjele ili netrpeljivost".

Optužnica protiv Todosijevića podignuta je zbog toga što je povodom 20 godina od NATO agresije na ceremoniji u Zvečanu rekao da je povod za agresiju na Srbiju bila "takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak".

Тагови: