Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet

Đurić: Tači zloupotrebljava stradanje Jevreja

  • 27.01.2020. 14:48

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je danas da na jeftin i zlonamjeran način kosovski predsjednik Hašim Tači pokušava da zloupotrijebi Holokaust i stradanje jevrejskog naroda.

"Tači, da ima imalo čovečnosti i diplomatskog takta, ne bi pokušavao da na jeftin i neumesan način zloupotrebljava Holokaust i stradanje jevrejskog naroda u Drugom svetskom ratu, koje se ne može porediti ni sa čim, pa ni sa stradanjima tokom sukoba na području bivše Јugoslavije", naveo je Đuruć.

On je u saopštenju ukazao da je "Tači pokazao vrhunski neukus i necivilizovanost pokušavši da u javnu komunikaciju uvede termin `balkanski Holokaust`, poredivši Srbe sa nacistima, a Albance sa Јevrejima".

Prema njegovim rečima, Tači je time priznao da njemu i njegovim političkim istomišljenicima nije stalo do žrtava niti njihovih porodica, već su mu žrtve i ljudska patnja samo jedno od sredstava za jeftino političko poentiranje.

"Ovakve stvari se ne rade. Nema nikakvog izgovora za to što ste danas učinili", naveo je Đurić u saopštenju.

On je dodao da bi Tači, umjesto što skrnavi sjećanje na jevrejske žrtve u Drugom svjetskom ratu, mogao da se pozabavi suočavanjem sa sopstvenom ratnom i zločinačkom prošlošću.

Đurić smatra da bi Tači mogao da objasni kako je moguće da se na teritoriji na kojoj obavlja funkciju predsjednika privremenih institucija sistematski uništavaju dokazi i ubijaju svjedoci zlodjela terorističke UČK.

Tači je prethodno saopštio na Fejsbuku da "Srbija i dalje negira zločine koji su prouzrokovali balkanski Holokaust u BiH i na Kosovu".

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)