Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM

Đurić: Rezolucija - strah Albanaca od odgovornosti za zločine

  • 06.05.2019. 21:57

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da najava usvajanja nove rezolucije u Prištini kojom bi se od Beograda tražilo da prizna navodne zločine na Kosmetu predstavlja odraz paničnog straha prištinskog rukovodstva od lične odgovornosti za zločine koje su počinili tokom ratnih sukoba 1998. i 1999, ali i kasnije.

Đurić kaže da ta inicijativa pokazuje kontinutitet neodogovorne politike Prištine, koja ne može da donese rješenje za odnose Srba i Albanca i koja albansko društvo gura ka novom konfliktu. 

"Albansko rukovodstvo pokazuje da ne želi dijalog i normalizaciju, da uporno svakodnevno radi, ne na bilo čemu, već na produbljivanju sukoba među nama", rekao je Đurić za Tanjug, povodom najave da je ad hok komisija kosovske skupštine pripremila nacrt rezolucije kojom će od vlasti u Beogradu zatražiti da "priznaju počinjen genocid na Kosmetu" tokom 1998. i 1999. godine. 

On je napomenuo da je sa Kosmeta protjerano 247 hiljada Srba, da danas Srba nema na ulicama Prištine, Peći, Prizrena. 

"Neko je odgovoran za sve to, za sve te ubijene ljude i taj neko na paničan način pokušava da spere odgovornost sa sebe gurajući albansko društvo na Kosmetu kroz ovakve rezolucije u pravcu novog konflikta i novog produbljivanja sukoba sa Srbima i institucijama i njima matične države Srbije", rekao je Đurić. 

On je ocijenio tragičnim i opasnim izjave pojedinih albanskih političara kojim pokazuju pretenzije ka tri opštine na jugu centralne Srbije.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.