Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet

Đurić: Privrednicima sa sjevera Kosmeta je prekipjelo

  • 30.06.2019. 11:50

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da nakon sedam mjeseci gušenja taksama i sprečavanja normalnog života i trgovine na sjeveru Kosova i Metohije razumije zbog čega su tamošnji privrednici najavili protest.

On kaže da razumije zbog čega su privrednici sa sjevera Kosova i Metohije najavili zatvaranje radnji, ističući da je ljudima prekipjelo.

Đurić je za RTS rekao da su posebne poteškoće u snabdijevanju na Kosmetu nastale u posljednjih nekoliko nedjelja, kada je "došla još čvršća ruka", odnosno takozvano dokazivanje suvereniteta lažne države Kosovo tako što će da napadaju kamione koji dostavljaju brašno, mlijeko i sve ostalo.

"Imate /premijera samoproglašenog Kosova Ramuša/ Haradinaja i mnoge druge koji pokušavaju da za to optuže Srbe. Valjda su Srbi krivi za to što njegovi policajci ili ljudi pucaju na kamione koji dostavljaju robu", rekao je Đurić.

On je rekao da međunarodna zajednica, baš kao što ćuti na takse i pucanje na kamione sa hranom, sada ćuti i kada na međunarodnim skupovima poput sastanka CEFTA u Valoni u Albaniji predstavnik Prištine gađa flašom srpskog predstavnika.

"Priština je celoj međunarodnoj zajednici i Evropi lupila šamar kada su njeni predstavnici gađali srpsku delegaciju flašom", zaključio je Đurić.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина