Na prelazu Jarinje

Đurić: Počela hajka na Srbe, uhapšen Goran Stanišić

  • 21.07.2019. 08:03

Srbin Goran Stanišić uhapšen je na administrativnom prelazu Jarinje pod optužbom za navodne ratne zločine, čime je počela očekivana hajka na Srbe na Kosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je naveo da je je Stanišić, prema raspoloživim informacijama, uhapšen juče u popodnevnim satima pred suprugom i sestrom i odvezen za Prištinu. 

"Očigledna je namjera Prištine da se, zbog poziva vođama terorističke OVK za Hag, napravi svojevrsna kontrateža, zarad smirivanja sopstvene javnosti, ali i da bi pred međunarodnim institucijama i medijima ponovo pokušali da stvaraju lažnu sliku o Srbima kao zločincima", naveo je Đurić u pisanoj izjavi. 

Stanišić je često dolazio na Kosovo i Metohiju, posljednji put prije mjesec dana, i do sada nije imao nikakvih problema prilikom prelaska administrativnih prelaza. 

Đurić je hapšenje Stanišića ocijenio kao još jedan u nizu primjera zastrašivanja Srba radi dovršetka etničkog čišćenja južne srpske pokrajine, a naročito sjevera. 

"Najoštrije osuđujemo hapšenje Gorana Stanišića i aktiviranje nekakvih tajnih spiskova i lažnih optužnica privremenih prištinskih institucija i tražimo njegovo hitno puštanje na slobodu", poručio je Đurić. 

On je naveo da su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i država obezbijedili svu pravnu pomoć porodici Stanišić. 

Stanišić je raseljeno lice sa Kosova i Metohije, a od 1999. godine živi u selu Međulužje kod Mladenovca, gdje živi i Bogdan Mitrović koji je, prema Đurićevim riječima, simbol hapšenja na osnovu tajnih optužnica Prištine i lažnih svjedočenja kosmetskih Albanaca.

Тагови: