Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM

Đurić: Međunarodna zajednica da reaguje na zabranu ulaska srpskim ljekarima

  • 14.05.2020. 14:55

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da je zabrana ulaska za 20 srpskih ljekara i medicinskih sestara na Kosovo i Metohiju skandal prvog reda kojim je Priština pokazala novi ponor u ljudskom i političkom smislu i očekuje da međunarodna zajednica reaguje.

"Ovo je skandal prvog reda, a da se desilo medicinarima neke druge nacionalnosti to bi do sada bila glavna vijest na svim svjetskim medijima. Ovako postoji rizik da prođe kao nezapažena vijest", rekao je Đurić.

Đurić očekuje da će se oglasiti ljekarske komore i udruženja jer je njihovim kolegama onemogućeno da normalno obavljaju svoj posao.

Prema njegovim riječima, ova zabrana je rezultat političke klime koju stvaraju vođe albanskih partija u Prištini.

"Direktan razlog je što su se u Prištini uplašili izjave Kadrija Veseljija, koji je na ciničan i zlokoban način lažljivo govorio o tome kako novi ljekari dolaze iz Srbije na Kosmet. Kao da bi i to trebalo da bude problem, čak i da dolaze novi", rekao je Đurić za Tanjug.

On je naglasio da je očigledno da su u Prištini, u paničnom strahu od vođe terorista, odlučili da srpskim medicinarima onemoguće ulazak.

"Beograd će sada sa još više žara i strasti nastaviti kampanju da istinu o Kosovu, kao lažnoj terorističkoj tvorevini, širi po cijelom svijetu", istakao je Đurić.

Đurić je poručio Prištini da samo nastavi sa ovakvom praksom, pa će "na kukovo leto da uđe u bilo koju međunarodnu organizaciju i ostvari bilo koji politički cilj".

"Mi ćemo da nastavimo da se ponašamo potpuno suprotno od njih kada je riječ o medicinskoj i saradnji u humanitarnim pitanjima", rekao je Đurić.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм