Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM

Đurić: Masovni izlazak na izbore obezbijediće prisustvo države na Kosmetu

  • 03.10.2019. 10:44

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je da će Beograd međunarodnim institucijama prijaviti pokušaj diskriminacije Srba u predizbornoj kampanji na Kosmetu.

On je podsjetio da je OEBS nagovijestio da ne može u punoj mjeri učestvovati u nadgledanju izbornog procesa na Kosovu i Metohiji.

"Srbi se suočavaju sa golom i brutalnom diskriminacijom, a jedini način da je pobedimo je masovan odziv", rekao je Đurić za RTS.

On je istakao da će masivnim izlaskom na birališta u nedjelju, 6. oktobra, biti zaštićeni srpski nacionalni i državni interesi na Kosmetu.

"Pozivam sve građane Kosova i Metohije koji su u biračkom spisku, bez obzira na to kakve dokumente imaju, da se odazovu i uprkos pritiscima i zabranama albanske strane, pokušaju da ostvare svoje biračko pravo", rekao je Đurić.

On je poručio Srbima da na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra treba da se "vidi masovnost".

"Ako bude 10 od 10 srpskih poslanika, neće moći da bude formirana pokrajinska vlada bez glasova Srba, a srpski glas će biti glasniji", rekao je Đurić.

Prema njegovim riječima, od rezultata izbora zavisi koliko će Beograd kroz pokrajinske institucije moći da zaštiti Srbe, ali i Gorance, Rome, Bošnjake i druge koji Srbiju smatraju svojom državom.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.