Pozvao Srbe da izađu na sutrašnje lokalne izbore

Đurić: Izbori na kojima se brani opstanak Srbije na KiM

  • 18.05.2019. 09:23

Predsjednik Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je Srbe da izađu na sutrašnje lokalne izbore na Kosmetu, ocijenivši da glasački listići predstavljaju bedem nastojanjima Prištine da prevarama i trikovima zauzme sjever Pokrajine.

"Kažem sada svima kojima su u srcu Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Banjska, da znaju da su ovo izbori na kojima se brani opstanak Srbije i srpskih interesa", poručio je Đurić. 

On je rekao za Radio-televiziju Srbije da su separatisti na Kosmetu očekivali da će Srpska lista i Srbi donijeti odluku da bojkotuju lokalne izbore kako bi mogli da izguraju albanske kandidate u srpskim sredinama. 

Đurić navodi da Priština, u želji da zastraši Srbe, planira da pošalje viliki broj albanskih policajaca na biračka mjesta i odvrati ljude od glasanja. 

On je rekao da će pokušati sutra da bude na Kosovu i Metohiji, ali i podsjetio da mu je u prethodnih godinu dana 18 puta onemogućen dolazak u južni srpsku pokrajinu. 

Govoreći o posebnoj sjednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, koja je zakazana za 27. maj, Đurić je rekao da je parlament mjesto gdje se razgovara o najvažnijim temama i na kome treba da se ispolje razlike u mišljenjima, a ne na ulici. 

Đurić je naveo da je riječ o odličnoj prilici da se čuje šta se radilo u vezi sa Kosovom i Metohijom. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)