Srpska napredna stranka

Đukanović: Obaveza Srbije je da vodi računa o Srpskoj

12:07, 14.09.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Član Predsjedništva Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović istakao je da je Republika Srpska vrijedna čuvanja i pažnje i da je normalno da se Srbija interesuje za izbore u Srpskoj, te da ne vidi zašto srpski član Predsjedništva Mladen Ivanić ima problem s tim.

"Svakako da Srbija ima nameru da prati izbore u Republici Srpskoj i BiH, a prije svega u Srpskoj, zato što je ustavna obaveza rukovodstva Srbije da vodi računa o narodu koji živi van njene teritorije", rekao je Đukanović Srni. 

Komentarišući izjavu srpskog člana Predsjedništva Mladena Ivanića da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik "uvlači" rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju, Đukanović je rekao da ne može ni Dodik, niti bilo ko da "uvuče" rukovodstvo Srbije u bilo šta. 

Prema njegovim riječima, na narodu Srpske je da odluči za koga će glasati i ko će ga voditi. 

"S tim što apelujem na građane Republike Srpske da prilikom glasanja uvek dobro odmere i da ne nasjedaju na razne stvari, koje je Srbija već prošla 5. oktobra, na slične takve nekakve proteste, izmišljene afere i tako dalje, kojima neko pokušava da smjenjuje vlast", rekao je Đukanović. 

On je dodao da bi volio da opozicija u Republici Srpskoj najprije ponudi kvalitetan program - kako će Republika Srpska imati što bolje odnose sa Srbijom, kako će Srpska vratiti nazad svoje nadležnosti, kako će se izboriti za svoj identitet i očuvanje srpskog naroda... 

Đukanović je dodao da on do sada nije vidio da je opozicija u Srpskoj ponudila kvalitetniji program od aktuelne vlasti. 

"I samim tim, molim ljude da dobro procjene šta ko nudi na izborima u Republici Srpskoj. To je jedino što može da dođe iz Srbije. Da ne dožive ljudi ono što smo mi doživljavali 5. oktobra, pa da bude zemlja potpuno devastirana i uništena", dodao je Đukanović. 

Na nedavnu Ivanićevu izjavu da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj, Vučić je juče rekao da se lično do sada nije miješao i da ne zna na koga je Ivanić mislio.