On je sinoć vikao "Ćale ovo je za tebe"

Đufa iz Majdanpeka poznat po nasilničkoj prošlosti, ministar demantovao da je nedostajalo respiratora

  • 08.07.2020. 13:56

Jedan od učesnika protesta u Beogradu ispred Skupštine Srbije bio je i Petar Đurić, poznatiji kao Đufa iz Majdanpeka.

On je sin pokojnog slikara Ljubiše Đurića iz Majdanpeka, a njegova izjava tokom sinoćnjih nereda "Ćale, ovo je za tebe" proširila se društvenim mrežama.

Naime, on je na demonstracijama izjavio da sve ovo radi "za ćaleta" koji je preminuo od koronavirusa u zemunskoj bolnici, jer kako mladić tvrdi "nije bilo respiratora".

Tim povodom se oglasio i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar koji je demantovao ove navode, ističući da je zemunska bolnica od prvog momenta ima više od 75 respiratora, ali da se ni u jednom trenutku nije koristilo više od 30.

Inače, Đufa ima nasilničku istoriju. Naime, on je poznat kao nasilnik iz Majdanpeka koji je s drugarima maltretirao profesora istorije Nebojšu Bazića u Gimnaziji "Mile Arsenijević Bandera". Đurić je neko vrijeme proveo u Americi gde je studirao i igrao košarku, ali ga u Majdanpeku pamte kao vrlo problematičnog.

Majdanpečanin J. S, momak koji pamti Đurića kao maturanta, svojevremeno je za Kurir ispričao da je Petar uvek pravio probleme i da je više izostajao s nastave nego što je dolazio u školu.

On je snimao maltretiranje profesora te objavio snimke. To se dogodilo 2006. godine. Na snimku se vidi kako Petar i prijatelji Baziću guraju srednji prst u nos i usta i viču mu ‘skini se, ku**o'.

Đurić je tada bio dobro zaštićen jer je u toj školi radila njegova majka kao profesorica likovne kulture, pisao je Kurir 2013. godine.

Kurir je ranije pisao da je nekoliko nasilnika profesora istorije Nebojšu Bazića maltretiralo, mahalo mu srednjim prstom ispred lica i uglas mu govorilo: „Skini se, ku*vo, hajde d*omfuljo, bre“.

Snimao kako se prevrće u autu

Petar Đurić, poznatiji kao Đufa, poznat je u Majdanpeku kao problematičan momak željan pažnje. Sa svojom djevojkom pokušao je da uđe u rijaliti-program „Parovi“, a pored toga, na Jutjubu su postojali snimci njegove bahate vožnje koja se završila prevrtanjem automobila, u kojem je bio i njegov drug. U sljedećem klipu drug ga je snimao kako nakon izlaska iz razlupanog automobila, nimalo potresen, razmazuje krv po licu.

I mediji iz Hrvatske su o njemu pisali jedno vrijeme, dok se pretpostavljalo da je upravo on "tajanstveni" dečko pjevačice Maje Šuput.

 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.