Subotica

Djevojke podvodili preko oglasa za masažu: Nevjenčani supružnici radili kao makroi

  • 28.01.2021.21:50

Subotička policija u saradnji sa kolegama iz Novog Sada uhapsila je juče nevjenčane supružnije iz Subotice, Albertinu A. (26) i Bojana C. (54), zbog sumnje da su učinili krivično djelo trgovina ljudima, a nakon saslušanja u Višem sudu njima je određen pritvor do 30 dana.

Pritvor im je određen zbog mogućnosti uticaja na svjedoke i bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Par nevjenčanih supružnika osumnjičen je za krivično djelo trgovina ljudima. Sutra se, nastavlja saslušanje njihovih žrtava, prenosi Blic.

Kako Blic saznaje, par makroa iz Subotice, osumnjičen je da su podvodili žene iz Vojvodine i ugovarali susrete sa ljudima koji su plaćali za njihove seksualne usluge, branio se ćutanjem, a osim njih dvoje saslušana su još dva svjedoka.

U ovom predmetu ispred Višeg javnog tužilaštva postupa zamjenik tužioca VJT u Subotici Branislav Rankov.

Prethodno je policija saopštila da se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu žena stara 26 godina i muškarac od 56 godina primoravali ženske osobe da pružaju seksualne usluge na području Subotice i Novog Sada, koristeći njihove teške materijalne prilike, kako bi pribavili imovinsku korist.

Iznajmili stanove

Blic saznaje da su njih dvoje na dve lokacije, u Subotici i Novom Sadu, za šest žena iz Zrenjanina, Subotice i Novog Sada, ugovarali susrete sa osobama koje su plaćale njihove seksualne usluge.

Naime, u Subotici i Novom Sadu je ovaj par iznajmio stambeni prostor i koristeći tešku materijalnu situaciju više žena naplaćivao je njihove seksualne usluge.

Prema nezvaničnim informcijama stambeni prostor u Subotici se nalazi u Ulici Senćanski put, u blizini glavne Autobuske stanice, što je nedaleko i od zgrade suda i tužilaštva. U ovoj ulici se nalazi veliki broj stambenih i poslovnih objekata, a stan su iznajmili i u Novom Sadu.

Dvoje osumnjičenih je putem oglasa na sajtovima za oglašavanje postavljao reklamne pozive koji su poput oglasa za pružanje masaže i slično. Uz poziv na masažu su postavljali i fotografije djevojaka u donjem vešu koje su primoravali da pružaju seksualne usluge za novac. Mušterije su prvo pozivale oglašene brojeve telefona i na taj način ugovarale susret sa djevojkama.

Saslušane djevojke ne spore da su pružale seksualne usluge za novac, a da li su to radile pod silom i pretnjom pokazaće istraga.

Istraga o ovom slučaju se nastavlja u pravcu saslušanja preostalih svjedoka.