Onlajn prostitucija

Sunovrat društva: Djevojke na Instagramu nude ispunjenje svih želja ozbiljnim klijentima u najluđoj noći!

  • Извор: Курир
  • 04.12.2021. 08:23

Kako se bliži doček Nove godine, tako se i reklame za najbolji provod u najluđoj noći mogu čuti sa svih strana. I pročitati. A na društvenoj mreži Instagram može se pročitati i da mlade djevojke uz svoju golišavu fotografiju obećavaju ozbiljnim klijentima nezaboravan provod. Na sve pristaju. Samo traže da i njih, poput, recimo, mjesta u restoranima, zainteresovani rezervišu!

- Ponuda! Provedi Novu godinu sa mnom čitav dan 31. 12. doček i čitav dan 1. 1. Mjesto po vašoj želji, sve će biti po vašoj želji. Samo ozbiljni neka se javljaju za cijenu. Avans obavezan za rezervaciju - piše na jednom profilu dvadesetrogodišnje djevojke kojoj u opisu profila piše da je foto-model.

Vesna Tomić, socijalni psiholog, kaže za Kurir da ovakve ponude na društvenim mrežama jasno ukazuju na prostituciju. - Došlo je takvo vreme da su društvene mreže odlično sredstvo da se takve ponude šire, realizuju i budu vidljive ogromnom broju ljudi. One su postale sredstvo za javnu ponudu zadovoljstva tela i za prostituciju - rekla je ona i dodala:

- Sve je dato u eksplicitnoj formi na tanjiru. Ako ste već željeli da svoj privatan život iznosite putem društvenih mreža, i ove ponude su plasirane u skladu s tim.

Psiholog Snežana Repac kaže za Kurir da je "u posljednje vrijeme puno govora o salonima za masažu koji su paravan prostitucije, vidimo mlade djevojke oko nas koje žive na visokoj nozi, voze skupe automobile, imaju stanove i dobro se osjećaju u tome, glume fensi dame, a za njima se ne čuje nikakva sumnjičava primedba na račun nepoznatog izvora primanja".

- Pošto smo mi kao društvo prestali da se bavimo moralnim i duhovnim aspektima ove pojave trgovine ženama, kao da smo im svojim nereagovanjem dali podršku, jer nigdje ne čujemo osudu ovakvog ponašanja.

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Prema njenim riječima, naše ljepotice se jeftino kupuju, a naša mladost je tražena roba po "diskontnim" cijenama i mi to nudimo kao turističku ponudu prestonice, ali i šire.

- Tužno je gledati danak u krvi i mesu ovog genetski superiornog podneblja, koji dajemo dobrovoljno, za razliku od nekadašnje turske otmice. Ne krivim samo mlade djevojke koje nemaju para za život već i organizovani lobi vrbovanja i podvođenja ljepotica, koji su uvijek bili i biće i dalje, dok se prostitucija smatra statusnom profesijom, a još ne može da dobije šifru djelatnosti.

Repac kaže da predlog da se uvede zanimanje seksualne radnice povlači pitanje i da li će se uvesti i profesionalno osposobljavanje.

- Eto, Nova godina je seminar za dobijanje sertifikata djevojkama bez škole. Široko tržište društvenih mreža nudi posao i sjajnu karijeru, ugled izvitopereni glamur. Zašto bi se školovale i učile moralu, kad za isti napor kod dečka ili mušterije dobiju različite vidove zahvalnosti. Uzdam se u naše mladiće, koji viteški treba da podnesu pošast otimanja svojih školskih simpatija i tranzit u logor mesa za apetite bogatih mesoždera.

Тагови: