Kruševac

Dječak preminuo od korone, sestra ga pronašla pored kreveta

  • Izvor: Kurir
  • 21.10.2021.08:39

Od ponedjeljka mu je bilo baš loše. Povraćao je i boljela ga je glava. Umro je u utorak oko pet sati ujutru. Pao je s kreveta. Sestra ga je našla. Zvala ga je, ali on nije reagovao na pozive. Krv mu je išla iz nosa... Odmah smo pozvali Hitnu pomoć. Došli su brzo, ali bilo je kasno. Mogli su samo da konstatuju smrt, najvjerovatnije ga je srce izdalo...

Ovako za "Kurir", još uvijek u šoku, drhtavim glasom priča Ružica C., majka šesnaestogodišnjeg dječaka A. C. iz Kruševca, koji je u utorak preminuo usljed posljedica koronavirusa.

Da stvar bude strašnija, na korona virus pozitivni su i dječakov otac Saša C. i sestra (21), koja ga je našla nepomičnog i modrog pored kreveta, a od Kovida je prije samo dva dana umro i dječakov deda po majci.

Umro mu i djed

Kovid je, inače, 12. oktobra prvo potvrđen kod oca Saše, a onda tri dana kasnije i kod A. C., koji se izolovao još 12. oktobra. Ljekari su dječaku dali terapiju, ali on, kako je navodila majka, nije mogao ništa da proguta. Kako bi nešto uzeo, odmah bi povratio. Govorio je da mu je muka i da ne može da spava.

Dječak nije bio vakcinisan i, kako je majka rekla za "Kurir", nije imao nikakve propratne bolesti. Njegovo tijelo je poslato na obdukciju, a sahrana će biti u petak u 13 sati.

Cijeli Kruševac od utorka je u šoku zbog ove velike tragedije, a od dječaka se na Facebooku oprostio i njegov stric.

"Danas nas je napustio naš dječak, otišao je da se igra sa anđelima. Anđele moj mali, počivaj u miru", napisao je on.

A. C. je, inače, bio učenik drugog razreda Hemijsko-tehnološke škole iz Kruševca, a direktorka ove škole Verica Agatonović Malinović rekla je za "Kurir" da još uvijek ne mogu da vjeruju da se to desilo.

"Dječak je bio dobar, skroman, nenametljiv. Za svaku pohvalu! Svi smo u šoku, a naročito razredni starješina koji je vrlo traumatično podneo smrt djeteta", rekla je ona za "Kurir" i dodala da je posebno tužno i to što je prije samo nekoliko dana umro i dječakov djed.

Odjeljensko vijeće škole juče je održalo vanrednu sednicu nakon koje je saopštilo da škola zbog izuzetno teške situaciji gdje su sva okupljanja zabranjena donosi odluku da neće biti grupnog okupljanja na sahrani niti obilježavanja ustaljenih protokola.

"Minutom ćutanja u obje smjene će biti odata posljednja počast našem prerano preminulom učeniku A. C. Još jednom pozivam sve učenike i zaposlene da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite. Svima nama u školi je veoma žao što je ugašen jedan mlad život i zauvijek će biti u našim mislima", ističe se u saopštenju koje je potpisala direktorka škole.

Tagovi: