"Svi se nadamo da će preživjeti"

Dječak kojeg je udarila struja bio na stanici sa drugarima, radoznalost ga umalo koštala života

  • Izvor: Srpskainfo.com
  • 01.09.2021.08:56

Dječak (15) teško je povređen kada ga je u ponedjeljak oko 20 sati udarila struja na željezničkoj stanici u Šidu. On je sa opekotinama opasnim po život prevezen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Tnejdžer je na stanici navodno bio s drugovima.

– Prema onome što su oni ispričali, dječak je s dvojicom drugara bio na željezničkoj stanici. U tom dijelu gdje su bili su teretni vagoni. Dječak se iz čiste radoznalosti popeo na vagon. Možda je htio i da napravi selfi fotografiju. U trenutku kada se popeo, udarila ga je struja jačine 25.000 volti, od koje je zadobio opasne povrede – rekao je izvor Kurira.

On je dodao da je dječak, zbog težine povreda, hitno prevezen u u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

– Čuo sam da je u stabilnom stanju. Svi se nadamo da će preživjeti. Inače, ima dvojicu braće i sestru, ne znam da li je neko od njih bio sa njim – kaže komšija.

Ovo nije prvi slučaj da djeca stradaju na vagonima. Skoro identičan slučaj dogodio se prije mjesec dana u Paraćinu. Naime, dječak, takođe od 15 godina, popeo se na teretni vagon na željezničkoj stanici.

Kada se popeo gore, ušao je u strujno kolo kontaktne mreže. Nesrećni dječak ostao je da leži gore, te je u potpunosti bila isključena struja kako bi ga skinuli i odvezli u bolnicu.

Inače, teretni železnički vagon, na koji se popeo, tu je bio garažiran. Dječak je ušao u strujno kolo kontaktne mreže, što je bilo dovoljno da strada.

(Srpskainfo.com)

Tagovi: