Dječak (13) iz okoline Kraljeva preživio horor, silovan 2 puta: Muškarac ga obljubio i poslije liječenja

  • 11.01.2021.08:31

Na suđenju N. S. (21) iz okoline Kladova, koji se tereti da je prije dvije godine više puta silovao dječaka, tada trinaestogodišnjaka, vještaci su se izjasnili da je počinilac u trenutku izvršenja zločina bio na intelektualnom nivou mladića od 17, a žrtva djeteta od 10 godina.

Međutim, njihov nalaz su osporili stručni savjetnici, psiholog i psihijatar, uz obrazloženje da je nalaz vještaka manjkav, nejasan i nedorečen, pišu Novosti.

Zbog toga sada Viši sud u Negotinu treba da odluči da li će prihvatiti ili odbiti nalaze i naložiti novo vještačenje, koje treba da pokaže i da li bolesni dječak spada u kategoriju nemoćnih lica. U tom slučaju, umjesto maksimalnih pet, N. S. bi mogao biti osuđen na najmanje 10 godina zatvora.

Žrtva silovanja ima tri dijagnoze psihičkog poremećaja i više puta je stacionarno liječen u specijalizovanim ustanovama.

Njega je, uz primjenu sile, podmetanja grlića slomljene flaše pod grlo i prijetnjom da će mu pobiti porodicu, obljubio i komšija D. S. (38). A on je, kako je ustanovljeno 2018, silovao i jednog devetogodišnjaka iz susjednog sela, zbog čega je pravosnažno osuđen na 13,5 godina zatvora.

Kada se dječak vratio sa liječenja iz Beograda, obljubio ga je i N. S., kome se sada sudi.