Otac djevojčice objavio snimak

Divne vijesti: Mala heroina Sofija uskoro kreće na fizikalnu terapiju

08:14, 14.09.2020.
Sofija Markuljević (1), djevojčica za čije su liječenje sakupljali svi, građani Srbije, Srpske i dijaspore uskoro kreće na fizikalnu terapiju.

U naredna tri mjeseca mala heroina treba da dobija velike količine steroida, pa je i dalje potrebno da se stalno prati njeno zdravstveno stanje.

Prošlo je deset dana otkad je djevojčica primila lijek “Zolgensma” i sad se nalazi u bolnici u Los Anđelesu. U njoj je nastao video snimak koji slama i najtvrđa srca, a koji je snimio Sofijin otac.

Na njemu se vidi preslatka djevojčica koja u ruci drži komad hrane i žvaće.

Poslije nekoliko sekundi nevjerovatna Sofija maše kameri.

Otac djevojčice je snimak okačio na Instagram uz riječi zahvalnosti zbog pružene pomoći i podrške.

– Ćao drugari, javljamo vam se iz Los Anđelesa, 10 dana nakon prijema Zolgensme! Proteklih nekoliko dana Sofija je provela u bolnici, određeni parametri su bili malo povišeni, ali hvala Bogu, polako se vraćaju u normalu. Plan je da naredna tri mjeseca Sofija dobija velike količine steroida, stoga je potrebno permanentno praćenje situacije i konstantna provera parametara.

– Takođe, uskoro počinjemo sa neophodnom fizikalnom terapijom. Sa vjerom u Boga, idemo dalje! Hvala vam svima sto ste i dalje uz nas! – napisao je Stefan Markuljević.

Inače, Sofija se rodila kao zdravo dijete sa ocjenom 9. Tokom prvog mjeseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mjesecu potpuno prestaje da pomjera ruke. Pedijatar je tada uputio na neurološki pregled.