Posebno tokom noći

Divlje svinje preuzele teritoriju: Upozorenje građanima, ugrožena bezbjednost VIDEO

  • 08.06.2019. 08:45

Uprava za šume Srbije upozorila je građane na potencijalnu opasnost od divljih svinja, koje su prisutne na dijelovima teritorija opština Zemun i Novi Beograd, na potezu od bloka 30 do bloka 9, odnosno od Ušća do Zemunskog keja.

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede, građani se upozoravaju da je neophodno, radi lične bezbjednosti ljudi, izbjegavati izlaske u priobalni dio Novog Beograda i Zemuna, a naročito u večernjim i noćnim satima, sve dok traje ova neposredna opasnost.

Određeni broj divljih svinja, usljed visokog vodostaja Dunava koji je poplavio Veliko ratno ostrvo, spas je pronašao na području Novog Beograda, što je prouzrokovalo veliku uznemirenost u javnosti.

Divlje svinje koje se nalaze na površinama van lovišta su vrlo uznemirene, pri čemu su određene ženke visokosuprasne ili su se skoro oprasile, što maksimalno povećava nivo rizika.

Na terenu su uvedena dežurstva u organizaciji Lovačkog udruženja "Zemun", policije i JKP "Veterina Beograd", koji preduzimaju mjere hvatanja, uspavljivanja i zbrinjavanja u prihvatilištu kojim gazduje LU "Zemun", kao i stalnog praćenja njihovog kretanja, uz preduzimanje svih neophodnih biosigurnosnih mjera.

(informer.rs)

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм