Leskovac

Disciplinski postupak protiv zaposlene: Virus ušao u Dom za stare

  • 24.07.2020. 21:32

U Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu na virus korona pozitivna su 43 korisnika i četiri zaposlena, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević naredio je pokretanje disciplinskog postupka i krivičnu prijavu protiv zaposlene za koju postoji osnovana sumnja da je nesavjesnim radom u službi dovela u opasnost od zaražavanja zaposlene i korisnike.

Osumnjičena zaposlena nije direktoru ustanove prijavila da je bila u kontaktu sa osobom za koju je znala da je zaražena virusom korona i dolazila je na posao, saopšteno je iz resornog ministarsva.

- Tek po nalogu epidemiologa da se i ona testira i izoluje, zaposlena je ceo slučaj prijavila direktoru - naveli su iz resornog ministarstva.

U saopštenju je navedeno da se sva pozitivna lica u ovoj ustanovi, s obzirom na to da nemaju simptome, nalaze u posebnom dijlu ustanove, koji je opredijeljen za njih i ima izdvojen ulaz na koji dolaze ljekari.

Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu ukupno ima 170 korisnika i 99 zaposlenih.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина