Obavijestila nadležne

Direktorka doma za stara lica: "Zaražena sam koronom, još šest osoba inficirano"

  • 31.03.2020. 12:29

Direktorka doma za stare "Doživeti stotu" u Zemunu Svetlana Filipović potvrdila je da su ona i još šest korisnika te ustanove zaraženi korona virusom i da je o tome obavijestila nadležne i zatražila pomoć.

Ona je Tanjugu u telefonskom razgovoru rekla da je trenutno u bolnici i da je o infekciji odmah obavijestila Institut za javno zdravlje Batut i Ministarstvo zdravlja i zatražila pomoć Ističe da sada o korisnicima u tom domu u Zemunu brinu volonter i medicinska sestra, koji su zdravi.

Mediji su prethodno prenijela da je kod šest korisnika Doma, direktorke ove ustanove socijalne zaštite i jedne medicinske sestre potvrđen korona virus, a da objekat u Šilerovoj ulici i dalje radi i da sada u njemu ima 19 korisnika.

Ministarstvo rada nema informacije o tome šta se desilo u privatnom staračkom domu u Zemunu i od Udruženja privatnih domova zatražilo je detalje u vezi sa navodima da su korisnici i zaposleni oboljeli od korona virusa, izjavio je danas ministar rada Zoran Đorđević.

On je jutros izjavio da je ministarstvo još pre vanrednog stanja odlučilo da "hermetički zatvori" državne staračke domove, odnosno strogo zabrani posjete i da se ta mjera ispostavila kao dobra, a da je ista takva preporuka poslata i tom udruženju da je usvoje i u privatnim domovima.

"Nemamo informaciju šta se dešava tamo, niko nas nije obavijestio o tome a kontaktirali smo predsjednika udruženja privatnih domova, i poslali dopis Ministarstvu zdravlja kako da postupamo dalje, jer ne smijemo da pošaljemo inspektore da nekom ne bismo ugrozili zdravlje. Tražili smo takođe informacju da li se korisici i zaposleni nalaze u bolnicama i kojim, kako bismo dalje postupali, jer njima je porebna pomoć i da se vidi u kakvom stanju su korisnici", rekao je Đorđević.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм