Dilovale drogu za popa - Osam godina robije za majku i kćerku

15:10, 06.04.2021.
Izvor: Blic
Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Čačku koji je majku i kćerku Svetlanu (49) i Anu (27) Popadić iz Lopaša kod Požege osudio na pet, odnosno tri godine zatvora za šverc narkotika.

Nenad Stojanović (42) iz Valjeva, koji je bio saizvršilac Svetlane i Ane, takođe je osuđen na pet godina zatvora.

Osuđenima je optužnicom stavljeno na teret da su organizovali šverc oko 24 kilograma skanka sa Kosova. Majka i kćerka su za taj posao angažovane Zorana Marinkovića (47) iz Požege, koji je pjevao u crkvenom horu u ovom mjestu, kao i sveštenika Srpske pravoslavne crkve Milana Jordovića (44), koji je tada imao parohiju u mjestu Savinac kod Požege. Oni su ovaj posao prihvatili uz obećanu nagradu od 5.000 evra.

Podsjetimo, Jordović i Marinković, inače tranvestit iz Požege, uhapšeni su u Mrčajevcima kod Čačka pošto je “pasatu” u kome su se nalazili otkriveno 52 paketa sa ukupno 27 kilograma skanka.

Jordović je bio obučen u žensku odjeću a inspektorima koji su ih presreli su rekli da se vraćaju iz manastira Studenica. Petnaestak dana kasnije uhapšene su Svetlana i Ana.

Svetlana je mjesecima prije hapšenja, čak 29 puta odlazila na Kosovo i tamo organizovala kupovinu i prevoz droge do Srbije, a potom je narkotike isporučivala u zemlje zapadne Evrope, najviše u Njemačku, Francusku, Švajcarsku.

Ana je imala ulogu da pronalazi osobe koje će za novac prevesti skank u Srbiju. Tako je vrbovala prvo vjeroučitelja Marinkovića, a preko njega i popa Jordovića.