Digitalni zeleni sertifikati od srijede na šalterima pošta

  • 31.05.2021. 17:19

BEOGRAD - Građani Srbije će digitalni zeleni sertifikat o vakcinaciji, rezultatima testiranja ili oporavku od virusa korona, od danas moći da dobiju u pošti na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, dok će od srijede, 2. juna, sertifikat moći da dobiju na šalterima još 200 pošta širom zemlje.

Za dobijanje sertifikata potreban je važeći pasoš, a cijeli proces - od podnošenja zahtjeva do izdavanja dokumenta, traje svega nekoliko minuta i besplatan je za građane, saopšteno je iz Javnog preduzeća "Pošte Srbije".

Vršilac dužnosti direktora "Pošta Srbije" Zoran Đorđević rekao je da to preduzeće, uz veliku podršku predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić, intenzivno sarađuje sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu na razvoju novih digitalnih servisa sa ciljem da zauzme lidersku poziciju u regionu.

Digitalni zeleni sertifikat je potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida 19, rezultatima testiranja i oporavku od bolesti kovid 19.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)