Operacija ipak bila uspješna

Detalji očevidaca nesreće: Dea nije znala da nema ruku, sjedila je u krvi

  • 09.02.2019. 09:37

Voditeljka Dea Đurđević (27) uspješno se oporavlja nako saobraćajne nezgode koja se dogodila u četvrtak ujutru, kada joj je autobus otkinuo ruku. Njen emotivni partner Mladen Mijatović jutros je u jutarnjem programu televizije “Pink” iznio nove detalje njenog zdravstvenog stanja.

Dea se trenutno nalazi u šok sobi, zbog čega on ne može da je vidi, ali je rekao da su ljekari zadovoljni kako teče postoperativni period.

"Preporuka ljekara je da bude izolovana od spoljnog svijeta zbog gripa i ostalih infekcija koje bi mogle da iskomplikuju situaciju", piše Blic.

Posljednja saznanja su da je njeno zdrvastevno stanje poboljšano. Ljekari su zadovoljni operacijom i postoperativnim tokom. U nedjelju ističu 72 sata nakon operacije i to je taj rok koji treba da bude ispoštovan kako bi se na najbolji način vidio rezultat operacije.

"Povrede su bile izuzetno teške, nije bila u pitanju samo otkinuta ruka, već i druge povrede o kojima ja sada ne bih govorio. Znam, da ima najbolji medicinski tretman, i vjerujem da će ovo brzo prebroditi tom svojom snagom. Medicinsko osoblje kaže da je Dea vedrog duha, da se psihički dobro drži i da je jaka i veliki borac", rekao je Mijatović gostujući u jutarnjem programu TV “Pink”.

"Još dvije osobe su povrijeđene u toj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak ujutru. One su na svu sreću zadobile lake tjelesne povrede i ono što je najvažnije obje osobe su otpuštene na kućno liječenje", rekao je Mijatović.

"Dea je Željka Mitorvića koji je posjetio na bukvalno jedan i po minut uz pratnju medicinskog osoblja", a ona ga je pitala kakvo je stanje u redakciji.

Poslala je zahvalnicu svima koji su brinuli za nju. Nema nikakvu mogućnost za komunikaciju sa spoljnim svijetom, pa će se svima obratiti kada se malo oporavi.

NIJE ZNALA DA NEMA RUKU

Naime, Marija je zdravsrtveni radnik, a radi na jednoj privatnoj klinici kao laborant. Kako nam priča, bila je u autobusu koji je učestvovao u udesu, a čim je izašla čula je vriske.

"Bila sam u autobusu koji je učestvovao u udesu. Izašla sam u čula nekog kako vrišti, pa sam potrčala do nje. Prvo nisam ni shvatila šta se dešava i da nema ekstremitet, ali kada sam pogledala prazan rukav sve mi je bilo jasno. Pomislila sam da je ruka samo polomljena, ali ubrzo mi je sve bilo jasno. Sela sam pored nje, nije znala šta je snašlo, bilo je strašno" kaže ona i dodaje:

"Dea je bila naslonjena na zid, tražila je da zove dečka i mamu. A onda je počela da ponavlja da je ruka mnogo boli i da joj damo nešto protiv bolova. Htjela je da se pipne, pitala je šta je sa rukom, ali ja sam joj okrenula glavu da gleda u mene. Onda mi je izdiktirala broj dečka, a ja sam telefon uključila na zvučnik da mu se javi. Potom sam zvala i njenu mamu. Sve dok nije stigla Hitna pomoć ja sam je držala naslonjenu na sebe da se rastereti koliko može, trajalo je nekih 15 minuta. I noga ju je jako boljela, dosta je krvarila", navodi Marija i dodaje:

"Mislim da nije bila svjesna da nema ruku, nisam joj dozvolila da se pipne za rukav drugom šakom. Prosto, doživjela bi samo još veći šok kad bi to vidjela. Ono je bila scena kao iz horor filma. Tu rijetko ko može da priđe od šoka. Mnogo mi je drago što su uspjeli da joj spasu operacijom - kaže ova hrabra devojka.

Prva koja joj je pritrčala u pomoć Dei nakon nesreće je Marija Dimitrijević, koja za "Blic" otkriva kako je pomogla povređenoj voditeljki.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.