Direktor tvrdi u školi nema prodaje

Detalji hapšenja profesora koji se sumnjiči za dilanje droge

  • 19.09.2019. 11:13

"On je dvadeset godina radnik naše škole, primjerno se vlada, jedan je od profesora koji u najvećoj mjeri radi na modernim tehnologijama i osavremenjavanju nastave i mi na njegov rad nemamo nikakve zamjerke. Šta on radi u slobodno vrijeme ja o tome zaista niti mogu da znam, niti želim da diskutujem.

Ovako, za "Novosti", priča Dragoslav Janković, direktor Tehničke škole u Majdanpeku, nakon hapšenja profesora ove ustanove, zbog sumnje da je preprodavao narkotike. Policija je privela u utorak policijske službenike A. Đ. (56) i M. Đ. (31), inače, bivšeg načelnika Policijske stanice u Majdanpeku i njegovog sina, kao i R. S. (53), S. I. (53) i D. M. (46). Tom prilikom oduzeli su oko 400 grama marihuane, a pronađena je i gram-vaga, kao i izvjesna količina novca, za koje se vjeruje da je stečena prodajom ove opojne droge. Njih petorica terete se da su nabavljala i preprodavala marihuanu na području Majdanpeka i okoline, kao i da su djelovali u grupi.

Navodno, marihuana je pronađena u automobilu policajca M. Đ. u količini od 336 grama, dok je u stanu jednog od njegovih saradnika, R. S. pronađeno oko 40 grama ove droge, digitalna vagica za precizno mjerenje, kao i novac.

Hapšenje ove petorke uslijedilo je nakon opsežnih provjera, na osnovu operativnih saznanja da na teritoriji Majdanpeka organizovana grupa rastura drogu. Mještane je dodatno šokirala vijest da je među uhapšenima i D. M., profesor Tehničke škole. Iako u ovu ustanovu nije stiglo nikakvo zvanično obavještenje o hapšenju člana njihovog kolektiva, vijest o tome proširila se za tili čas.

Navodno je kod tog profesora pronađen veći broj telefona i izvjesna suma novca. Njegove kolege, međutim o uhapšenom pričaju sve najljepše. Baš nedavno je, kako ističu, prodao kola, pa je novac koji je navodno kod njega nađen mogao da bude i iz tog izvora. Direktor Janković kaže da je o hapšenju saznao iz medija. Ipak, obavijestio je o svemu i nadležne u Školskoj upravi Zaječar.

"Ja niti mogu nekog unaprijed da osudim, niti to želim. Nikada nismo imali nijedan incident vezan na bilo šta što bi ukazivalo da se u školi prodavala droga. Uostalom, imamo video-nadzor, aktiviran 24 časa dnevno, imamo dežurne učenike, dežurnog policajca i sve to može i da se provjeri", kaže direktor Janković.

Prema njegovim riječima, neki drastični koraci protiv profesora, dok se istraga i eventualno suđenje ne održe, ne mogu da se preduzmu. Janković navodi da priče o tome da se u školi diluje droga apsolutno ne stoje. On potvrđuje da se kod roditelja zbog vijesti o hapšenju njihovog profesora pojavila bojazan, ali i dodaje da je na nadležnima da sva svoja saznanja i tvrdnje detaljno istraže.


KUMOVSKE VEZE

Otac i sin, policajci, terete se da su organizovali nabavku i rasturanje marihuane. Svako je u ovoj grupi imao svoja zaduženja. R. S. i S. I. su, saznaju Novosti, dalje preprodavali marihuanu neposrednim korisnicima, dok se D. M., koji je u kumovskim vezama sa uhapšenim, sumnjiči da je za potrebe dalje preprodaje prevozio opojnu drogu. Osumnjičenima je po nalogu višeg javnog tužilaštva u Negotinu određeno zadržavanje do 48 sati.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)