Novi Sad

Detalji filmske pljačke: Razbojniku glave došla hrabra blagajnica

  • 06.02.2019. 21:57

Francuski državljanin D. D. (36) uhapšen je u Batajnici, nakon što je opljačkao banku u Novom Sadu uz upotrebu suzavca i iz nje odnio oko 200.000 dinara.

Naime, prekjuče u 16.40 sati napadač sa kapom na glavi ušao je u jednu banku u Novom Sadu, u kojoj je u tom trenutku bilo i nekoliko radnika i nekoliko stranaka.

Kako saznaje Blic, on je odmah pri ulasku aktivirao suzavac i, prema riječima očevica koji je želio da ostane anoniman, na taj način uspio da onesposobi menadžera banke koji mu se prvi našao na putu. On je zatim krenuo ka blagajni.

"Ostali zaposleni i stranke su legli na pod. Lopov je preskočio šalter i uzeo pare koje su se nalazile u blagajni", kaže očevidac.

Prema njegovim riječima, jedna blagajnica bila je hrabra i aktivirala je alarm u banci.

"Ona je čak i napadaču uspjela da skine kapu", dodaje sagovornik.

Pljačka je prijavljena policiji, koja je došla na lice mjesta i preuzela video-snimke nadzornih kamera iz banke.

Razbojnik je identifikovan i za njim je raspisana potraga.

Zbog sumnje da je opljačkao banku uz upotrebu suzavca i fizičke sile novosadska policija tragala je za francuskim državljaninom D. D., u saradnji sa kolegama iz Beograda.

Policijskim radom prilikom traganja za osumnjičenim, ustanovljeno je da se on odmah nakon pljačke iz Novog Sada uputio za Beograd autobusom.

Beogradska policija pratila je kretanje autobusa i u Batajnici ga zaustavila. Osumnjičeni D. D. uhapšen je u autobusu naočigled putnika, a prilikom pretresa policija je kod njega pronašla novac. Kod njega je pronađeno oko 200.000 dinara za koje se sumnja da je ukrao iz novosadske banke.

Iste večeri, juče oko tri sata poslije ponoći, u Novom Sadu dogodila se filmska pljačka mjenjačnice “Vorkapić d.o.o” u jednom velikom tržnom centru na Bulevaru vojvode Stepe u novosadskom Novom naselju, piše Blic.

Kako saznaje “Blic”, jedan ili više nepoznatih počinilaca zaletjeli su se kolima u mjenjačnicu sa ulične strane, a zatim iz nje odnijeli sef u kojem je bila za sada nepoznata svota novca.

Vlasnik opljačkane mjenjačnice Dragoslav Vorkapić kaže da se nada da će policija brzo ući u trag pljačkašima uz napomenu da se nada da to neće biti problem jer su kamere sve zabilježile.

– Sve mi je uništeno. Zamislite šta je ostalo od mjenjačnice od četiri kvadratna metra kada je u nju uletio auto. Materijalna šteta je ogromna, a ukraden je i sef u kome je bilo novca, ali zbog istrage ne želim da otkrivam tačnu cifru. Jedino se nadam da će ih brzo uhapsiti zato što je čitav potez pokriven kamerama – kaže Vorkapić.

Тагови: