Pruža primjer drugima

Darija Kisić savjetovala Đokovića kako da se ponaša nakon što je prebolio koronu

22:15, 04.07.2020.
Izvor: Blic
Virus korona je ponovo centralna tema svih razgovora. Beograd i Srbija su opet u problemu, a kada je tako omiljena za razgovore je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Ona je u intervju za "Blic" pričala o Novaku Đokoviću i kroz šta je prošao najbolji teniser svijeta dok je bio pozitivan na koronu.

"U našoj zemlji je najveći broj asimptomatskih bolesnika. To je oblik korona virusa koji imaju mladi ljudi i koji u suštini nemaju nikakve simptome, a zaraženi su. Kada se takvi slučajevi otkriju, pacijenti su dužni da ostanu u izolaciji i da se pridržavaju svih pravila kako ne bi i svoje ukućane izložili zarazi. Jedan od najboljih primjera takvog asimptomatskog slučaja je Novak Đoković - rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Doktorka je pričala i o Đokovićevom stanju dok je čekao drugi i kasnije se ispostavilo negativan nalaz na koronu.

"On je testiran po povratku u Hrvatsku iako nije imao nikakvih simptoma i test je bio pozitivan. Tokom izolacije u kojoj je bio, Đoković nije ispoljio nikakav simptom, sve vrijeme se osjećao dobro, pa je nakon toga, u periodu između sedam i deset dana od trenutka u kojem je test pokazao da je pozitivan, ponovo testiran. Taj drugi test je pokazao da je Novak negativan i da više u njegovom organizmu nema prisustva virusa COVID-19", objasnila je doktorica Kisić Tepavčević

Ona je posebno naglasila jednu stvar i upozorila Novaka

"On mora da nastavi da nosi masku, mora da se pridržava socijalne distance i mora da poštuje pravila koja su propisana. Tako pruža primjer drugima. Dakle, nošenje maski i fizička distanca su dvije osnovne stvari kojih se u ovom trenutku moramo pridržavati kako bismo izašli iz epidemije", zaključila je Darija Kisić Tepavčević.