Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Venecuele

Dačić: Venecuela je glasala protiv Prištine, zahvalni smo joj na tome

15:29, 16.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zahvalio je danas venecuelanskom ministru spoljnih poslova Horheu Areasau na principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju Kosova i Metohije, kao i glasanju protiv prijema samoproglašenog Kosova u Interpol i Unesko.

Dačić je na sastanku u Beogradu prenio sagovorniku da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemiješanja u unutrašnje stvari suverenih država i rješavanja sporova mirnim putem. 

On je istakao da Srbija razumije tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dođe do trajnog rješenja krize u toj zemlji, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

Areasa je zahvalio Vladi Srbije što razumije tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pruža podršku mirnom rješavanju. 

On je informisao Dačića o posljednjim dešavanjima u zemlji i aktivnostima koje se preduzimaju s ciljem sprečavanja dalje eskalacije sukoba. 

Areasa je naglasio da se Vlada Venecuele zalaže za dijalog, kao jedini način za postizanje trajno održivog rješenja. 

Sagovornici su izrazili spremnost i interes za unapređenje ekonomske saradnje, koja zaostaje za dobrim političkim odnosima, uz konstatovanje obostrane spremnosti za nastavak saradnje na multilateralnom planu.