Smanjuje se broj

Dačić: Somalija preispituje odluku o priznanju Kosova

  • 04.08.2019. 11:37

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da je cilj Beograda da se lista zemalja koje su priznale samoproglašeno Kosova svede na broj manji od 97, te da je i Somalija na putu da preispita svoju odluku.

"Somalilend je somalijsko Kosovo koje je proglasilo nezavisnost. Rekao sam im da su time što su priznali Kosovo radili na svoju štetu, a na to su oni rekli da ne znaju", rekao je Dačić, koji kaže da se ispostavilo da je priznanje Kosova uslijedilo u vrijeme tehničke vlade. 

On je za Televiziju "Pink" naveo da je prvo postojala lista od 116, odnosno 118 zemalja koju je Priština stavila na sajt, a da je Beograd krećući od nje utvrdio da tri zemlje nikada nisu priznale Kosovo, a to su Nigerija, Uganda i Mali. 

Dačić je rekao da je 14 zemalja povuklo priznanje zahvaljujući diplomatskim aktivnostima Beograda, a posljednja je bila Centralnoafrička Republika. 

"Postoje i zemlje kao što su Egipat i Peru čiji je odnos prema pitanju Kosmeta zamrznut", podsjetio je Dačić.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.