Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Problem u Prištini

  • 26.11.2019. 09:54

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da, zbog stavova prištinskih političara, ne očekuje napredak u dijalogu Beograda i Prištine, te ocijenio da neće biti uspjeha dok međunarodna zajednica ne izvrši pritisak na kosovske Albance.

"Ako pogledate ko je u Prištini taj sa kojim treba da se razgovara i pregovara, ja nemam ni trunku optimizma da će biti išta bolje nego što je bilo sa Ramušom Haradinajem, čak, možda, i gore", rekao je Dačić za RTS.

Prema njegovim rečima, prištinski političari su cijelom svijetu pokazali da su kosovski Albanci problem za nastavak dijaloga.

On je ukazao na najnovije izjave lidera pokreta "Samoopredjeljenje" Aljbina Kurtija o ujedinjenju Kosova sa Albanijom, jedinstvenoj albanskoj naciji.

Dačić je istakao da su Kurti i Ramuš Haradinaj pokazali cijelom svijetu ko je u stvari problem. "Pokazali su da su problem Albanci", istakao je Dačić.

On je podsjetio na stav Beograda da nastavka dijaloga neće biti dok god Priština ne ukine takse na srpsku robu, koje je uvela prije više od godinu dana.

"Ništa se nije desilo što bi moglo da unese trunku optimizma u budućnost dijaloga sa Prištinom", rekao je Dačić.

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.