Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Priština nije imala ni promil šansi

  • 15.10.2019.18:50

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Priština povukla kandidaturu za članstvo u Interpolu jer je shvatila da ne postoji nijedan promil šansi da Kosovo postane član te međunarodne policijske organizacije.

"To je dokaz ojačane međunarodne pozicije Srbije i definitivan kraj iluzije da je Prištini sve dozvoljeno. Samim tim, jednostrani akti Prištine više ne mogu da prođu dok je Srbija jaka", naglasio je Dačić.

On je napomenuo da je za Kosovo bilo bolje da se nije ni kandidovalo jer bi glasanje pokazalo koliko su izgubili raniju podršku, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Prema njegovim riječima, to je rezultat politike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Ministarstva spoljnih poslova.

"U proteklih sedam dana potvrde toga dobio sam u razgovorima sa ministrima spoljnih poslova 81 zemlje", naveo je Dačić.

On je zahvalio svim zemljama koje poštuju teritorijalni integritet Srbije.

"Zahvaljujem kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije sa kojima smo naporno radili na ostvarivanju ovog cilja", naveo je Dačić.

Ambasadi Srbije u Parizu danas je dostavljena nota u kojoj Ramuš Haradinaj povlači zahtjev za članstvo Kosova u Interpolu.