Predsjednik SPS-a

Dačić pozvao Vučića da zajedno izađu na izbore

  • 22.12.2019. 14:17

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsjednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je predsjedniku Aleksandru Vučiću predložio da socijalisti i Srpska napredna stranka zajedno izađu na predstojeće izbore.

- Јa predlažem da idemo zajedno na izbore da ne bi bilo problema i da bi se vidjelo da nema razloga da me iko sumnjiči da idem sa opozicijom - rekao je Dačić povodom nekih kritika u javnosti da SPS nije lojalan partner SNS-a i da želi da se udruži sa opozicionim strankama.

Dačić je u intervjuu za TV Prva istakao je da s predsednikom Vučićem ima veoma korektne odnose, ali je dodao da ako SNS misli da socijalisti nisu lojalni partneri, onda ne moraju da budu partneri.

Povodom zamjerki da ne brani Vučića u javnosti, rekao je da nema potrebe da ga brani jer je riječ o predsjedniku koji ima više od 50 odsto podrške.

- On nije za odbranu. Treba afirmisati njegovu politiku. Јa sam mu juče čestitao na državničkom odnosu i mislim da je to značajnije za njega nego da dajem neke potpise podrške - rekao je Dačić.

Dodao je da Vučića brani više od 99 odsto njegovih ljudi, ali i da i socijalisti više brane Vučića nego njega, što im, kaže, zamjera.

Ukazao je na to da je njegova stranka do sada na izbore izlazila samostalno i da je normalno da ne može da poziva birače da glasaju za SNS i Vučića, već za, kako je rekao Dačića.

Zapitao je zašto bi to neko trebalo da mu zamjera i istakao da nema dileme na čijoj je strani.

Dačić je ponovio da mu nije u interesu da se udružuje s bilo kim iz opozicije kako bi došao na vlast kad je već na vlasti.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок