Šef diplomatije Srbije

Dačić poručio Hrvatima: Dosta ste se šalili sa Srbima

08:34, 04.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da ono što se dešava u Hrvatskoj dokazuje da su ocjene Beograda o antisrpskoj kampanji u toj zemlji potpuno opravdane i pozvao hrvatske zvaničnike da ozbiljno shvate svaki incident.

Komentarišući to što je na karnevalu u Kaštelima simuliran linč srpskih sportista na splitskoj rivi i zapaljena lutka sa likom Milorada Pupovca, Dačić je za "Večernje novosti" ocijenio da je sve to posljedica toga što se, umjesto jednoglasne osude, uvijek pojavi i neko koji bi da relativizuje nade i divljanja. 

"Ako se iz pokušaja linča vaterpolista `Crvene zvezde` izrodio skeč za široke narodne mase, treba li da strepimo i da bi `šala` sa spaljivanjem lutke Pupovca mogla da bude generalna proba za nešto što se sprema njemu kao lideru Srba?", upitao je Dačić. 

On je pozvao hrvatske zvaničnike da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe i poručio im da su se "dosta šalili". 

Na karnevalu u Kaštelima simuliran je linč srpskih sportista na splitskoj rivi i zapaljena lutka sa likom predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca. 

Okupljeni građani su sa odbrojavanjem propratili spaljivanje lutke na lomači, uzvikujući "Pupovac se pretvorio u pepeo".