Šef diplomatije Srbije

Dačić poručio Hrvatima: Dosta ste se šalili sa Srbima

  • 04.03.2019. 08:34

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da ono što se dešava u Hrvatskoj dokazuje da su ocjene Beograda o antisrpskoj kampanji u toj zemlji potpuno opravdane i pozvao hrvatske zvaničnike da ozbiljno shvate svaki incident.

Komentarišući to što je na karnevalu u Kaštelima simuliran linč srpskih sportista na splitskoj rivi i zapaljena lutka sa likom Milorada Pupovca, Dačić je za "Večernje novosti" ocijenio da je sve to posljedica toga što se, umjesto jednoglasne osude, uvijek pojavi i neko koji bi da relativizuje nade i divljanja. 

"Ako se iz pokušaja linča vaterpolista `Crvene zvezde` izrodio skeč za široke narodne mase, treba li da strepimo i da bi `šala` sa spaljivanjem lutke Pupovca mogla da bude generalna proba za nešto što se sprema njemu kao lideru Srba?", upitao je Dačić. 

On je pozvao hrvatske zvaničnike da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe i poručio im da su se "dosta šalili". 

Na karnevalu u Kaštelima simuliran je linč srpskih sportista na splitskoj rivi i zapaljena lutka sa likom predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca. 

Okupljeni građani su sa odbrojavanjem propratili spaljivanje lutke na lomači, uzvikujući "Pupovac se pretvorio u pepeo".

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.